hr | en

U povodu obilježavanja godišnjice istovremenog slavlja oslobođenja okupiranih područja RH te sjećanja na stradanja srpskih civila želimo još jednom podsjetiti na činjenice koje je Sudsko vijeće haaškog suda utvrdilo o zločinima počinjenim u tijeku i neposredno nakon vojno-redarstvene akcije „Oluja“, te vas stoga pozivamo na tiskovnu konferenciju koja će se održati u petak, 03. kolovoza 2012. godine, Kuća ljudskih prava Zagreb, s početkom u 11.00 h.

Ova će konferencija biti prilika da još jednom skrenemo pažnju javnosti na brojne neprocesuirane zločine, izrazimo solidarnost s obiteljima žrtava i upozorimo na pomanjkanje suosjećanja prema  stradalnicima iz drugih etničkih zajednica.

Tijekom konferencije Jelena Đokić Jović, monitorica suđenja za ratne zločine i Eugen Jakovčić, medijski koordinator predstavit će najvažnije dijelove ovogodišnjeg priopćenja povodom godišnjice stradanja srpskih civila u tijeku i nakon VRA Oluja, a kojeg i ovog kolovoza zajednički potpisuju Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, Građanski odbor za ljudska prava i Centar za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka.