hr | en

Volontiranje

Promicanjem volonterstva i njegovih vrijednosti, edukacijom te omogućavanjem volonterskog rada, Documenta doprinosi rješavanju problema, zadovoljavanju potreba i razvoju pojedinaca, grupa, zajednica i društva.

Pozivamo vas da kao volonterka/volonter pomognete u zaštiti onih čija su prava prekršena, monitoringu, edukacijama, znanstvenim istraživanjama, dokumentiranju činjenica o ratnim zbivanjima, radom u našoj knjižnici, na projektima i drugim našim aktivnostima. Posebno pozivamo studente i studentice prava, sociologije, povijesti i drugih društvenih znanosti. Dobro su došli/e i svi ostali/e, svih dobi i bilo kojeg stupnja obrazovanja.

Radom na neposrednoj zaštiti i promociji ljudskih prava, direktnoj komunikaciji sa žrtvama i svjedocima zločina, sudjelovanjem u obrazovnim aktivnostima ili u organizaciji javnih događanja steći ćete praktično iskustvo, te ujedno pomoći da ljudi u našoj zemlji budu sigurniji, da se njihova prava poštuju, te da nauče i sami se izboriti za svoja prava.


Stažiranje

Documenta od 2010. godine surađuje s Centrom za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu (CIPS) te omogućuje studentima/icama poslijediplomskog studija European Regional Master’s Degree in Democracy and Human Rights in South-East Europe (ERMA), da u našoj organizaciji odrade obaveznu studentsku praksu (internship).

U planu je suradnja i partnerstvo s drugim znanstvenim institucijama u Hrvatskoj i regiji te ohrabrujemo sve studente/ice zainteresirane za teme ljudskih prava, tranzicijske pravde i procese suočavanja s prošlošću da nam se jave.

Ako želite volontirati ili stažirati u Documenti, slobodno nas kontaktirajte!