hr | en

Seminar za nastavnike povijesti i vanškolske edukatore u domeni povijesnog obrazovanja
„Preoblikovanje predstave o demokratskim revolucijama 1989.”

Solun, Grčka
22. rujan – 26. rujan 2021.

Poziv za sudionike

O seminaru:

Seminar “Preoblikovanje predstave o demokratskim revolucijama 1989.” održat će se od 22. do 26. rujna 2021. u Solunu, Grčka. Seminar će okupiti nastavnike povijesti i vanškolske edukatore u domeni povijesnog obrazovanja iz različitih europskih zemalja.
Tijekom programa bit će predstavljen edukativni film posvećen demokratskim promjenama u Europi 1989. godine i tranziciji u demokraciju i slobodno tržišno gospodarstvo u devedesetima.
Svi sudionici seminara dobit će priručnik s didaktičkim materijalima koji pridonose poučavanju o demokratskim tranzicijama u Europi.

Osim toga, zajedno ćemo raditi na sljedećim temama:
– Postoji li generacija tranzicije u Europi?
– Kakvo je znanje mladih o 1989. i promjenama koje su se dogodile nakon toga?
– Koji su pouzdani povijesni izvori o demokratskim promjenama?

Projekt „Preoblikovanje predstave o demokratskim revolucijama 1989.: Europske suvremene perspektive i zaboravljene lekcije iz prošlosti“ želi podsjetiti europske građane na demokratske revolucije 1989. – 1990. kao razdoblje mukotrpnih borbi za pluralističku demokraciju i miran suživot u Europi s ciljem ojačavanja suvremene posvećenosti europskih građana očuvanju demokratskog pluralizma i demokratskih institucija.

Tko se može prijaviti: nastavnici povijesti i vanškolski edukatori u domeni povijesnog obrazovanja iz Hrvatske / drugih zemalja Europske Unije + nastavnici povijesti i vanškolski edukatori u domeni povijesnog obrazovanja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Kosova.

Kada i gdje se održava seminar: od 22. do 26. rujna 2021. u Solunu, Grčka

Troškovi: Put do Soluna i povratak, smještaj, 3 obroka dnevno i sve aktivnosti Seminara potpuno su pokriveni od strane organizatora

Prijava: Ako želite sudjelovati, molimo, ispunite prijavni obrazac koji se nalazi na linku: https://forms.gle/KSkWkZnDSfKgssFP8

Rok prijave: 01.09.2021.

Stojimo na raspolaganju za više informacija: diana.todorova@documenta.hr

Projekt sufinancira Europska unija kroz program „Europa za građane“.

Više informacija o seminaru možete pronaći u info-packu.