hr

Od 21. do 27. lipnja 2022. održali smo trening za osobe koje rade s mladima iz pet europskih zemalja (Grčka, Italija, Portugal, Slovenija i Hrvatska) u Vukovaru.

Tema treninga bila je radikalizacija mladih te kako ju spriječiti korištenjem neformalnih metoda iz povijesnog i građanskog obrazovanja. Kroz pet dana, sudionici su upoznali nove metode rada, razmijenili primjere dobre prakse iz svojih organizacija i zemalja te upoznali povijest Vukovara, kao i sve probleme grada danas. Kroz posjete Memorijalnom centru Domovinskog rata i vukovarskoj bolnici, kao i našem lokalnom partneru Europskom Domu Vukovar, sudionici su vidjeli načine rada s mladima u Vukovaru te imali prilike diskutirati i kritički sagledati kako oni utječu na mlade. Inspirirani cijelim programom i posjetima, zadnji dan treninga sudionici su razvijali nove metode kojima bi se borili protiv radikalizacije mladih u svim uključenim zemljama. S mnogo motivacije i novih ideja, svi uključeni vratili su se svojim kućama, gdje će uskoro u svojim lokalnim zajednicama predstaviti i isprobati osmišljene metode.

Također, uskoro će biti dostupna i publikacija iz koje ćete moći detaljnije vidjeti sve na čemu smo radili tijekom aktivnosti.

 

Projekt je financiran iz programa Erasmus+ Europske Unije i Fonda za aktivno građanstvo