hr | en

Želite li saznati više o osobnim pričama boraca za ljudska prava, hrabrih feministica i odvažnih aktivista i aktivistica?
Zanima li vas suvremena povijest i kultura sjećanja i želite li razgovarati o tim temama s grupom mladih ljudi iz različitih zemalja?
Jeste li kreativna osoba ili zainteresirani za umjetnost i ilustracije?

Onda ste savršeni kandidat za ovu radionicu!

O čemu se radi? Projekt “Biografije otpora” želi potaknuti razgovor o temi nedovoljne zastupljenosti marginaliziranih skupina (žena, vjerskih i nacionalnih manjina, LGBTQ+, izbjeglica i migranata) u formalnom obrazovanju, povijesnim narativima i javnom prostoru.
Marginalizacija tih skupina u europskom sjećanju sugerira da one nisu relevantne i ne zaslužuju biti uključene u narative o našoj zajedničkoj prošlosti. Ovom radionicom želimo se usprotiviti ovoj interpretaciji i razmotriti važnu ulogu koju su te skupine imali u povijesti 20. stoljeća.
Zajedno s drugim mladim ljudima iz Hrvatske, Češke, Italije, Grčke, Srbije i Španjolske imat ćete priliku razgovarati o tim temama, upoznati nove ljude i zajedno učiti na neformalan način. Također, imat ćete prostora izraziti svoju kreativnost i maštu zajedno s ilustratorom na kreativnim radionicama.

Možete sudjelovati na radionici ako imate između 18 i 25 godina i ako živite u nekoj od partnerskih zemalja na projektu.
Da biste saznali više i prijavili se za radionicu, preuzmite info paket i javni poziv u privitku!
Projekt je sufinanciran iz programa Erasmus +.