hr | en

Kampanja “Građani glasaju protiv” broji četrdesetak udruga koje se bave zaštitom i promicanjem različitih segmenata ljudskih prava udruženih kako bi potaknule građanke i građane da 1. prosinca izađu na referendum te svojim glasom protiv stanu u obranu ljudskih prava.

Neki će reći da je 23 godine demokracije malo vremena za stabilnu demokraciju. Možda su u pravu. Ali oni ne znaju što smo sve zajedno prošli u te 23 godine. Zajedno smo slavili i tugovali, zajedno razgovarali i svađali se, zajedno plakali i smijali se, zajedno ratovali i mirili se. Ponekad burno, ali uvijek zajedno.

Iza nas su 23 godine jednakosti, 23 godine slobode, 23 godine zajedničkog rada i 23 godine zajedničkog života. 23 dočeka Nove godine na trgovima diljem Hrvatske, 23 vrućih ljeta i turističkih sezona, 23 hladnih zima i gustog snijega. 23 kalendarske godine prepune nepredvidivih zbivanja i neočekivanih situacija. 23 godine slobodnog novinarstva, javnog života, civilnog društva.

Sve do sada, već pune 23 godine, Ustav Republike Hrvatske bio je najviši pravni akt naše zemlje koji nikoga nije isključivao, koji je prema svima bio jednak i pravedan. U 23 godine parlamentarne demokracije naučili smo 23 puta, iznova i ponovno, da je Hrvatska zemlja za sve nas.

Kampanja Glasaj PROTIV donosi 23 razloga zbog kojih ćemo na ovom referendumu glasati PROTIV diskriminacije, totalitarizma, isključivosti i neravnopravnosti. U svakoj od 23 godine naše mlade demokracije naučili smo što znači demokracija.

Kampanja Glasaj PROTIV osnovana je na čvrstom uvjerenju da 23 godine demokracije nije premalo vremena da naučimo što je to demokracija. Ovo je zemlja za sve nas. 23 godine demokracije, 23 razloga PROTIV.

O akcijama i priopćenjima kampanje Građani glasaju protiv saznajte više na www.glasajprotiv.com