hr | en

Presudom Vrhovnog suda Srbije od 11. veljače 2009. godine uvažena je žalba tužiteljstva pa je presuda Vijeća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu od 08. srpnja 2008. preinačena u pogledu odluke o kazni pa je Zdravko Pašić, zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, počinjenog ubojstvom liječnika hrvatske nacionalnosti Dragutina Krušića u Slunju 1991. godine, pravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina.

OPTUŽNICA

Optužnicu Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije od 07. studenog 2007. godine pogledajte ovdje (pdf, 71 KB). 

OPĆI PODACI

Okružni sud u Beogradu

Odjeljenje: Vijeće za ratne zločine

Vijeće: sutkinja Snežana Nikolić Garotić, predsjednica Vijeća; sudac Vesko Krstajić i sutkinja Vinka Beraha Nikičević, članovi Vijeća

Optužnica: Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije od 07. studenog 2007. godine

Kazneno djelo: ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz čl. 142. st. 1. KZ SRJ, u vezi s čl. 22. KZ SRJ (u supočiniteljstvu)

Okrivljenik: Zdravko Pašić

Žrtva – ubijen: Dragutin Krušić, civilna osoba hrvatske nacionalnosti

PRESUDA 

Dana 08. srpnja 2008. godine Vijeće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu donijelo je i objavilo presudu kojom je opt. Zdravko Pašić oglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 8 godina.

Navedenu prvostupanjsku presudu možete pogledati ovdje (pdf, 511 KB).

Vrhovni sud Srbije je 11. veljače 2009. godine uvažio žalbu Tužilaštva za ratne zločine i preinačio prvostupanjsku presudu u dijelu odluke o kazni te je okr. Pašića (pravomoćno) osudio na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina.