hr

Uz jarko sunce i proslave vezane za 49. godišnjicu Revolucije karanfila, Lisabon je dočekao sudionike našeg posljednjeg događaja serije projekata Mjesta žrtava // Mjesta počinitelja. Mapiranje, dekodiranje i obrada uloge povijesno-građanskog odgoja i obrazovanja u (europskom) radu s mladima.

40 mladih ljudi, voditelja projekata iz partnerskih organizacija, bivših voditelja mladih i drugih partnera sastat će se u Lisabonu, Portugal, od 24. do 29. travnja 2023. kako bi evaluirali tijek projekta i razgovarali o budućim koracima.

Predstoji intenzivan program koji će biti fokusiran na četiri središnje teme: kultura sjećanja u Portugalu (povijest, baština, komemoracija, utjecaj Salazarove diktature), rezimiranje rezultata i izazova projekata i njihovo pretvaranje u plodonosne diskurse (rizici, ograničenja, potencijali), stvaranje prostora za sudionike i projektne partnere koji će omogućiti promicanje relevantnih pitanja i diskursa te stvaranje okvira za umrežavanje i razvoj pratećih projekata.

Događaj, financiran iz programa Erasmus+ i sredstava iz Plana za djecu i mlade (KJP), sadržajno i financijski podržavaju Zaklada Friedrich Ebert Lisabon, Goethe Institut Lisabon i Zaklada Mário Soares i Maria Barroso. Uz spomenute institucije i programe, zahvaljujemo i našoj portugalskoj partnerskoj organizaciji UMAR – União de Mulheres Alternativa e Resposta te cijelom projektnom timu!

 

Fotografije: Elene Kapanadze (EJBW)