hr | en

Predstavnice/i Platforme 112 sastali su se 11. svibnja 2012. s predsjednikom Vlade RH Zoranom Milanovićem kako bi razgovarali o načinima suradnje s ciljem ostvarivanja 112 specifičnih zahtjeva Platforme 112 koji bi doprinijeli ostvarivanju vladavine prava u Republici Hrvatskoj.

Voditeljica Documente, Vesna Teršelič tijekom sastanka s premijerom Milanovićem naglasila je da sve dosadašnje vlade nisu priznale patnju svih civilnih žrtava rata i zatražila je hitan otpis parničnih troškova obiteljima žrtava ratnih zločina koje na sudu nisu uspjele s tužbama za naknadu štete zbog smrti bliske osobe a kojima temeljem takvih sudskih odluka prijeti prinudna naplata iz njihovih skromnih mirovina.

Premijer Milanović istaknuo je važnost započetih razgovora s organizacijama civilnog društva okupljenima oko Platforme 112, nakon čega su predstavnici udruga napomenuli da će o konkretnim pitanjima nastaviti razgovore na razini pojedinačnih ministarstava.

O zahtjevima Platforme 112 govorile/i su; Sandra Benčić, Centar za mirovne studije, Jelena Berković, GONG, Vesna Teršelič, Documenta, Tomislav Tomašević, Zelena akcija, Ljubo Manojlović, Srpski demokratski forum, Toni Gabrić, Udruga za nezavisnu medijsku kulturu, i Damjan Janjušević, Udruga za samozastupanje.

Detaljnije informacije potražite u priopćenju Platforme 112 koje se nalazi u prilogu.

Priopćenje Platforme 112