hr

Regionalna akademija za razvoj demokracije (ADD) Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, uz podršku European Fund for the Balkans (EFB), organiziraju ZAGREBAČKI PLENUM – QUO VADIS, BALKANS? 27. 28. svibnja 2022. godine (petak i subota) u Zagrebu, hotelu Sheraton (Ulica kneza Borne 2).

Zagrebački plenum drugi je u nizu serije događaja čiji je cilj osnaživanje progresivnih snaga na Zapadnom Balkanu kroz okupljanje i razgovore o modalitetima odgovora na rastući desni ekstremizam, krizu demokracije, aktualne izazove i prepreke demokratizaciji zemalja Zapadnog Balkana. Namjera nam je da kroz otvoreni forum s relevantnim društvenim akterima potaknemo djelovanje progresivnih i demokratskih struktura u regiji – političara, civilnih aktivista, publicista, povjesničara, novinara, nosioca važnih funkcija, a sve s ciljem jačanja procesa demokratizacije i europeizacije – kako pojedinačnih zemalja, tako i Zapadnog Balkana u cjelini.

Zagrebački plenum okupit će 50 domaćih, regionalnih i međunarodnih stručnjaka, dužnosnika, zastupnika u nacionalnim parlamentima i u Europskom parlamentu, diplomata, povjesničara, novinara, pisaca, publicista, predstavnika akademske zajednice i istaknutih aktivista.

Program Plenuma i popis govornika možete pronaći u prilogu.

Možete ga pratiti putem poveznica:

Link za prvi dan:
https://youtu.be/Wq25T8tN1Bw

Link za drugi dan:
https://youtu.be/cOSBzyIg5EY