hr

Nakon gotovo mjesec dana trajanja, u ponedjeljak 05. lipnja završila je crowdfunding kampanja ”ZAGREB PAMTI OTPOR” tijekom koje je prikupljeno € 2,272.00, odnosno, 113% planiranog iznosa! Hvala vam na podršci!

Prikupljeni iznos iskoristit će se za dodatna istraživanja kojima će se nadopuniti novo i prošireno izdanje vodiča ,,Zagreb u ratu, otporu, stvaralaštvu i pamćenju. Vodič po Zagrebu u Drugom svjetskom ratu”.

U novom proširenom izdanju vodiča želimo više pozornosti posvetit lokacijama povezanima uz otpor, prisutnost srpske i židovske manjine u gradu Zagrebu te stradanju Roma. Osim toga, već postojeće lokacije nadopunit ćemo dodatnim informacijama i svjedočanstvima koja o njima govore. Prošireno izdanje sadržavat će i nove ulomke o književnicima i književnicama, kao i o drugim umjetnicima koji su važni za Zagreb.

Pratite naše društvene mreže i web stranicu gdje ćemo vas informirati o aktualnostima i napretku s proširenim izdanjem vodiča, kao i s informacijama o novim kampanjama koje nas čekaju već na jesen!

Hvala vam na pomoći u očuvanju sjećanja na antifašističku povijest grada!

__________________

Crowdfunding kampanja provodi se u sklopu projekta ”Javni dijalog o sudbini ubijenih i nestalih: mi pamtimo – a vi?”podržanog kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.