hr

Zajedno sa svojim nacionalnim i međunarodnim partnerima iz Hrvatske, Grčke, Italije, Slovenije i Portugala; Documenta organizira trening za osobe koje rade s mladima u Vukovaru, Hrvatska, od 21. do 27. lipnja 2022.

Trening “Why so radical?” bavi se izazovom rastajuće radikalizacije među europskim mladima, a posebno se fokusira na političku radikalizaciju i druga suvremena pitanja poput govora mržnje, netolerancije, revizionizma i trivijalizacije te kako se boriti protiv njih, metodama povijesnog i građanskog obrazovanja.

Tijekom projekta, 26 osoba koje rade s mladima će naučiti nove neformalne metode, razmjenjivati dobre prakse i stjecati nove vještine iz područja povijesnog i građanskog odgoja, što će im pomoći u suočavanju s mladima sklonim radikalizaciji u njihovim lokalnim zajednicama. Sudionici će raspravljati o tome kako razumjeti i objasniti složene procese te njihove uzroke i posljedice na mlade, poboljšati kritičko mišljenje i aktivno učenje, uvesti koncepte kao multiperspektivnost, toleranciju i međukulturni dijalog.

Tko se može prijaviti: osobe koje rade s mladima (youth workers), odgajatelji i drugi ljudi koji rade s mladima, a koji su državljani ili trenutno žive u jednoj od sljedećih zemalja: Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji, Sloveniji i Portugalu. Od 18 godina.

Kada i gdje se održava: od 21. do 27. lipnja 2022. u Vukovaru

Koliko košta: put do Vukovara i nazad, smještaj, 3 obroka u danu i sve aktivnosti iz programa potpuno su pokrivene od strane organizatora

Preuzmite priloženi info-paket za više informacija!

Ako imate pitanja o projektu općenito ili o postupku prijave, možete ga postaviti slanjem maila na adresu: alice.straniero@documenta.hr.

Projekt je financiran iz Erasmus+ programa Europske Unije i Programa fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj.