hr | en

U subotu, 14. listopada 2017, u SENSE Centru u Puli, Danteov trg 3, s početkom u 09.00 h, održati će se međunarodna konferencija Uništavanje kulturnog naslijeđa, poslijeratna obnova i izgradnja povjerenja”, čiji je cilj analizirati što je u zadnja dva desetljeća učinjeno i naučeno o značaju kulturnog i vjerskog naslijeđa u ratnim sukobima i koji izazovi ostaju u pitanjima obnove kulturnog naslijeđa, poslijeratne izgradnje mira i problema podijeljenih društava na području jugoistočne Europe.

U prilogu vam saljem Program konferencije, na kojoj ce govoriti Glavni haški tužitelj, tužitelji za ratne zločine iz Hrvatske, Srbije i BiH, kao i aktivisti te međunarodni eksperti za zaštitu kulturne baštine, koji su u brojnim suđenjima pred MKSJ-om svjedočili o razmjerima stradanja baštine u ratovima devedesetih u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu.

Konferenciji organiziraju / SENSE Centar za tranzicijsku pravdu Pula, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, Fond za humanitarno pravo Beograd, Historijski muzej Bosne i Hercegovine i Europ Nostra, Nizozemska.

Konferencija i izložba realizirane su u okviru zajedničkog projekta pet organizacija civilnog društva iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Nizozemske, uz podršku  programa Remembrance – Europe za građane.

Documenta Centar za suočavanje s prošlošću