hr | en

U okviru djelovanja Inicijative SVI MI – ZA Hrvatsku svih nas organiziramo susret umjetnika i umjetnica s ciljem poticanja rasprave o potencijalu umjetnosti u suprotstavljanju etnocentrističkoj društvenoj praksi i njezinom mogućem doprinosu jačanju intekulturalizma i kulture uključivosti.

Na tribini, Umjetnici, transformacija zaborava, nasilje i isključivost u društvu, koja će se održati u Galeriji Nova, utorak 2. lipnja 2015. s početkom 17:00 sati sudjeluju;

Sandra Vitaljić, Ana Opalić, Dalibor Martinis, Sandro Đukić, Božena Kočić Badurina, Sandra Sterle, Branka Cvjetičanin, Jelena Blagović, Renata Poljak, Slaven Tolj i Zlatko Kopljar. Tribinu će moderirati Leila Topić, kustosica.

Teme tijekom rasprave / Korištenje arhiva i pristup temama novije povijesti u suvremenoj umjetničkoj praksi; odnos osobnih sjećanja i službene historiografije; transgeneracijski prijenos traume; kolektivne historijske traume u umjetničkom kontekstu; osobno i društveno, manjinski diskursi kao teme u umjetničkoj praks

Grupa organizacija civilnog društva, potaknuta rasapom društvenih vrijednosti te jačanjem etnocentrističkih tendencija u hrvatskom društvu, osnovala je inicijativu SVI MI – Za Hrvatsku svih nas. Cilj djelovanja Inicijative je promicanja interkulturalizma, tolerancije, pluralizma i solidarnosti u hrvatskom društvu.

SVI MI – ZA Hrvatsku svih nas