hr

Međunarodna radionica „Susret sjećanja“ nudi prostor sudionicima iz šest različitih zemalja za susrete i razgovore o temama kulture sjećanja, komemorativnih praksi, suvremene povijesti i različitih totalitarnih režima kroz umjetnost stripova.

Radionica će se organizirati od 7. do 14. lipnja 2021. godine i povezat će teorijske i praktične sesije koje će voditi suradnici Documente i partnerskih organizacija. Imat će hibridni format s internacionalnim online sesijama, koje će voditi strip autor Aleksandar Zograf, i studijskim posjetima lokalnim mjestima sjećanja.

8. lipnja će sudionici iz Hrvatske sudjelovati u posjetu značajnim lokacijama povezanima s funkcioniranjem ustaškog režima, zločinima i mjestima stradanja za vrijeme Drugog svjetskog rata u Zagrebu.

U radionici možeš sudjelovati ako imaš više od 18 godina i ako živiš u jednoj od partnerskih zemalja (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Njemačka, Italija, Srbija i Slovenija).

Ako želiš saznati više i prijaviti se na radionicu, preuzmi info paket i poziv u prilogu!

Projekt je sufinanciran iz programa Europske Unije Europe za građane.

Fotografija: “Blooming Avenue” @saldacani // Izvorne fotografije iz: Epoca. Sv. 706. Arnoldo Mondadori Editore, 1964. 55. i Muench, David. Desert Springscape. U The Desert Realm. National Geographic Society, 1982. str. 64. Talijansko izdanje, 1987.