hr | en

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, GONG i Centar za mirovne studije organiziraju tematsku raspravu posvećenu sagledavanju mogućnosti za stabilizaciju i razvoj neprofitnih medija u Hrvatskoj koja će se održati sutra, u ponedjeljak 04. srpnja 2016. od 11.00 – 13.00 h u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112 c, u Zagrebu.

Na tematskoj raspravi će govoriti Sandra Bartolović, Forum.tm, Davorka Blažević, Tris portal – Šibenik, Jasen Mesić, HDZ, Peđa Grbin i Milan Živković (SDP), Milorad Pupovac (SDSS) i Goran Beus Richembergh (HNS).

Uvodno će se sudionicima rasprave obratiti Vesna Teršelič, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, Jelena Berković, GONG i Saša Leković, Hrvatsko novinarsko društvo.

Nakon uvodnih izlaganja slijedi diskusija. Raspravu će moderirati Eugen Jakovčić iz Documente – Centra za suočavanje s prošlošću.

Mišljenja smo da je ovaj trenutak, koji prethodi izvanrednim parlamentarnim izborima, ono vrijeme kada predstavnici neprofitnih nakladnika i političkih stranaka zajednički trebaju sagledati potrebe neprofitnih medija. Ukidanje Povjerenstva za neprofitne medije pri Ministarstvu kulture RH kao i institucionalna blokada Vijeća za elektroničke medije i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, kao važnih mehanizama kroz koje su se neprofitni mediji u RH financirali u mandatima prošlih vlada, neki su od događaja zbog kojih se neprofitni mediji u RH nalaze u teškoj i bezizlaznoj situaciji

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću