hr

Prilika za nastavnike iz zemalja Europske Unije!

Tražiš li nove, interdisciplinarne oblike obrazovanja iz područja povijesti? Saznaj kako podučavati povijest pomoću umjetnosti!

Ako je podučavanje povijesti tvoja strast, prijavi se za međunarodni projekt koji spaja povijest s umjetnošću. Pozivamo nastavnike srednjih škola na deveto izdanje projekta Sound in the Silence.

Europska mreža za sjećanje i solidarnost s partnerima iz Njemačke i Hrvatske poziva nastavnike povijesti, građanskog odgoja, engleskog jezika i drugih predmeta da sudjeluju u inovativnom projektu zajedno sa skupinom srednjoškolaca po vlastitom izboru.

Prilikom ispunjavanja prijavnice potrebno je odabrati jednu od ovogodišnjih lokacija vezanih uz tešku povijest 20. stoljeća:

  • Kuća Konferencije u Wannseeu u Berlinu (Njemačka) – vila u kojoj su se 20. siječnja 1942. sastali visoki dužnosnici nacističke Njemačke kako bi donijeli završne odluke vezane uz organizaciju „konačnog rješenja židovskog pitanja“
  • Spomen-područje Jasenovac (Hrvatska) – osnovano na prostoru jednog od najvećih europskih koncentracijskih logora. Jasenovac su na području Nezavisne Države Hrvatske osnovali ultranacionalistički ustaše. Ovdje su od kolovoza 1941. do travnja 1945. godine stradali deseci tisuća Srba, Židova, Roma i političkih zatvorenika.

Prijave su moguće do 17.04.2023.

Prijaviti se možete ispunjavanjem prijavnice koja se nalazi na stranici: https://sisrecruitment.enrs.eu/

Više o uvjetima te samom projektu I događanju pročitajte u dokumentu koji se nalazi u privitku.