hr | en

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću od 08. kolovoza 2016., pokrenula je facebook kampanju pod nazivom SJEĆANJE NA SVE ŽRTVE – Akcija obilježavanja mjesta stradanja. 

U mjesecima koji su pred nama objavljivat ćemo imena i konteskt stradanja s pozivom svim građankama i građanima da i sami u svojim sredinama iskažu pijete svim civilnim žrtvama rata u Hrvatskoj.

Podatke s imenima ubijenih Documentini istraživači/ce prikupljaju unutar aktivnosti na dokumentiranju Ljudskih gubitaka u Hrvatskoj 1991. – 1995., s ciljem stvaranja poimeničnog popisa svih žrtava, uz okolnosti njihova stradanja, tijekom rata u RH, bez obzira na to kojoj su etničkoj ili vjerskoj skupini pripadale, koju su političku ili ideoločku ideju branile.

U kolovozu 2016. ćemo objavljivati podatke o ubijenima tijekom i nakon VRA Oluja. Od rujna ćemo objavljivati imena i prezimena ubijenih i nestalih u zločinima počinjenim 1991. u kojima su većinom stradali Hrvati, s fotografijama mjesta stradanja kao i informacijama o zločinima i imenima žrtava.

Željeli bi potaknuti što više ljudi da iskažu žaljenje za žrtvama s druge strane ratova i današnjih sve dubljih političkih podjela.

Uključite se i vi i na svoj način iskažite sućut ili se poklonite na mjestu stradanja civilnih žrtava neovisno o tome kojoj su etničkoj grupi pripadali.

Akciju pratite preko facebook eventa https://www.facebook.com/events/232564403805044/

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću