hr | en

U sklopu radnog dijela programa mirovne nagrade “Krunoslav Sukić” u srijedu, 11. 12., održana je radionica za mlade “Promišljamo prošlost grada: Osijek kroz vrijeme”. Radionicu su vodile Tena Banjeglav i Alice Straniero iz Documente. Cilj radionice bio je izradom lutkica koje su se dodavale na fotografije iz povijesti Osijeka, promišljati povijest samog grada i ljudi koji su u njemu živjeli, njihove uloge, položaje, misli i emocije. Poseban fokus bio je na ratne sukobe koji su se zbivali u gradu ili u kojima su njegovi građani sudjelovali, na Prvom svjetskom ratu, Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu. Također, mladi sudionici naučili su nove informacije o povijesti Osijeka. Na radionici je bilo 30-ak mladih sudionika različitih uzrasta. Sudjelovali su: nadarena skupina sedmih razreda osnovne škole Antuna Mihanovića, učenice Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića i studenti Pedagoškog odjela Filozofskog fakulteta u Osijeku. Ovom prilikom im se zahvaljujemo na aktivnom sudjelovanju i na vrlo zanimljivim i kreativnim radovima koji su iz nje proizašli.

Ova radionica prva je aktivnost projekta “Towards an open, fair and sustainable Europe in the world – EU presidency project 2019-2021.” financiranog sredstvima Europske unije.


Ovaj materijal nastao je uz financijsku podršku Europske unije, u okviru projekta „Towards an open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021’’. Za sadržaj je isključivo odgovorna Platforma za međunarodnu građansku solidarnost hrvatske – CROSOL i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.