hr | en

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću i Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska organiziraju konferenciju za novinare na kojoj će još jednom podsjetiti javnost na zahtjev predsjednici Kolindi Grabar Kitarović da se oduzmu odličja ratnim zločincima, pojedincima osuđenima u haškom predmetu Prlić i dr.

Spomenuta konferencija bit će povod da se predstave i rezultati analize koja se bavila izvještavanjem hrvatskih medija, prvenstveno javne televizije (HRT), povodom presude u predmetu Prlić i dr, u periodu od 29. studenoga do 06. prosinca 2017. godine.

Na konferenciji koja će se održati u Kući ljudskih prava Zagreb, Selska cesta 112 c, u četvrtak 29. Studenoga 2018. s početkom u 10.00 h, govorit će:

Vesna Teršelič, voditeljica Documente – Centar za suočavanje s prošlošću i Branka Vierda, koordinatorica «Programa pravde» u Inicijativi mladih za ljudska prava – Hrvatska

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), je 29. studenoga 2017. donio je svoju posljednju, pravomoćnu/žalbenu presudu kojom je tzv. hercegbosanska šestorka – Jadranko Prlić, Slobodan Praljak,Bruno Stojić, Milivoj Petković, Valentin Ćorići Berislav Pušić– osuđena na višegodišnje kazne zatvora zbog počinjenih ratnih zločina nad muslimanima u BiH i zločinačkog poduhvata kojemu je krajnji cilj bilo stvaranje tzv. velike Hrvatske.

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću 

Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska