hr | en

Povodom završetka hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, organizacije civilnog društva okupljene u platformu Forum 2020 čija je članica i Documenta, osvrću se na rad Vlade tijekom hrvatskog predsjedanja. Analiziramo politike i prioritete koji su bili definirani prije početka predsjedanja i ocjenjujemo u kojoj su mjeri realizirani.

Forum 2020, neformalna platforma više od 30 organizacija civilnog društva okupljena povodom predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, kojom koordinira CROSOL – Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske u okviru projekta “Towards open, fair and sustainable Europe in the world – Presidency Project 2019-2021” financiranog od strane Europske komisije, na početku hrvatskog predsjedanja objavila je svoje prioritete koje smatra ključnima za budućnost kako Hrvatske, tako i Europske unije.

Prioriteti su usvojeni nakon procesa konzultacija s građanima na javnim tribinama i putem online savjetovanja, a neposredno prije početka predsjedanja objavili smo i istraživanje javnog mnijenja u suradnji s agencijom Ipsos Puls čija je svrha bila ispitati stavove i informiranost građana o temama vezanim uz predsjedanje Hrvatske Europskom unijom, prioritetima Vlade RH i organizacija civilnog društva za predsjedanje te o funkcioniranju Europske unije i ulozi Hrvatske unutar nje.

Više informacija nalazi se u priopćenju.


Ovaj materijal nastao je uz financijsku podršku Europske unije, u okviru projekta „Towards an open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021’’. Za sadržaj je isključivo odgovorna Platforma za međunarodnu građansku solidarnost hrvatske – CROSOL i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.