hr | en

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću u suradnji s Udrugom hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata grada Petrinje, u srijedu, 30. listopada 2013.g., organizira okrugli stol na temu prava civilnih žrtava rata u svjetlu teškog stradalništva civila i branitelja Petrinje i okolnih sela tijekom Domovinskog rata.

Tribina će se održati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta “Hrvatski dom”, Matije Gupca 2, s početkom u 18.00 h, a na početku uvodnim riječima obratit će se Tonka Pezelj i Eugen Jakovčić.

Tijekom skupa Božica Ciboci i Nataša Stepčić predstavit će aktivnosti Documente – Centra za suočavanje s prošlošću u vezi poimeničnog popisa poginulih, ubijenih i nestalih kao i kolekcije snimljenih osobnih sjećanja u kontekstu stradalništva civila Petrinje tijekom Domovinskog rata.

Emina Bužinkić govorit će o rezultatima istraživanja u vezi potreba i statusnih prava civilnih žrtava rata u RH-a dok sve ostale detalje u vezi stradanja civila Petrinje i okolnih sela kao i Dnevnog reda skupa pogledajte u dokumentu koji se nalazi u prilogu.

Documenta – Centra za suočavanje s prošlošću