hr

Poštovani i poštovane, dragi i drage,

Pozivamo Vas na promociju engleskog prijevoda knjige „Antiratna kampanja 1991. – 2011. Neispričana povijest” koja će se održati u Knjižnici „Bogdan Ogrizović”, Preradovićeva 5, Zagreb, u petak 2. prosinca 2022 u 13:00. 

Povodom dvadesete obljetnice osnivanja Antiratne kampanje Hrvatske Documenta je 2011. objavila knjigu kako bi mapirala drugu, prešućenu i osporavanu povijest antiratnih, ženskih, ljudsko-pravnih inicijativa tijekom ratnih ’90-ih. Svjesni šturosti postojećih pisanih tragova o mirovnim aktivnostima, kao i potrebe za sustavnim istraživanjem, urednici su knjigu koncipirali kao presjek subjektivnog i faktografskog, osobnih sjećanja i dokumentarne građe. Kako bi se ispunilo taj zadatak, knjiga je smišljena na način da različitim pristupima što bolje oslika strukturu i razvoj ARK-a, te razasutost ARK-ova cjelokupna ljudskog, materijalnog i duhovnog nasljeđa. Zahvaljujući Willu Firthu knjiga je prevedena na engleski.

Knjiga je dostupna na poveznici:

https://documenta.hr/wp-content/uploads/2022/11/ARK_eng_2022_small.pdf

Na promociji će govoriti Vesna Janković, Nikola Mokrović, Will Firth, Branka Vierda i Vesna Teršelič.

Nakon predstavljanja prijevoda knjige uslijedit će spomen šetnja i druženje uz kavu i čaj.

Pridružite nam se!

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću

 


Projekt ,,Javni dijalog o sudbini ubijenih i nestalih: mi pamtimo – a vi?” je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova