hr

U utorak 5. prosinca 2023. godine započeli smo crowdfunding kampanju ‘’Pamtimo sve žrtve’’ kojom nastojimo prikupiti dodatna sredstva za nastavak terenskog istraživanja ubijenih i nestalih u ratu u Hrvatskoj.

Ni više od trideset godina od početka rata 1991., u Hrvatskoj ne postoji jedinstveni i javno dostupan popis ubijenih i nestalih građana i građanki Republike Hrvatske. Radi se o civilizacijskoj obavezi kojom se odaje počast žrtvama, a ujedno se pokušava stvoriti realan i činjenično utemeljen pregled njihovih stradanja.

Sve do 31. siječnja 2024. pratite objave o različitim temama povezanim s istraživanjem ubijenih i nestalih, metodologiji i izazovima terenskog rada i dokumentiranja, važnosti izrade cjelovitog popisa, civilnim žrtvama i nestalim osobama te objavama rezultata istraživanja ”Ljudski gubici 1991.-1995. u Hrvatskoj”.

________________

Pozivamo vas da podržite kampanju “Pamtimo sve žrtve” te doprinesete dokumentiranju sudbine ubijenih i nestalih u ratu u Hrvatskoj.

I ovom prilikom pozivamo članove obitelji, prijatelje i sve one koji su poznavali žrtve ili znaju nešto o njihovom stradanju, da nam se jave, kako bismo sastavili što cjelovitiji i vjerodostojniji popis žrtava.

Više informacija o kampanji nalazi se na platformi GoGetFunding putem koje možete uplatiti svoju donaciju: https://gogetfunding.com/pamtimo-sve-zrtve/

________________

Crowdfunding kampanja ‘’Pamtimo sve žrtve’’ provodi se u sklopu projekta ”Javni dijalog o sudbini ubijenih i nestalih: mi pamtimo – a vi?” podržanog kroz Fond za aktivno građanstvo.

#PamtimoSveŽrtve #acfcroatia


________________

*Na fotografiji: Propucana vrata na terasi obiteljske kuće ubijene žene, civilne žrtve rata. Zamaskirani počinitelji ubojstva prethodno su udarali po njima, a kada se žrtva približila pucali su kroz stakleni dio vrata, smrtno ju ranivši. Njeno tijelo potom je bačeno u bunar susjednog dvorišta. Mjesto Lukar, zaselak Drage, godina događaja: 1993.