hr

Documenta je 2010. godine započela sa snimanjem Osobnih sjećanja, s ciljem prikupljanja materijala i dokumentiranja sudbina stradalih i nestalih tijekom rata u Hrvatskoj. Projektom se nastojalo povećati svijest građana o različitim perspektivama i iskustvima tijekom rata te o važnosti poštivanja ljudskih prava. Uključivanjem osobnih priča ljudi iz različitih etničkih zajednica, željeli smo potaknuti dijalog u lokalnim zajednicama i doprinijeti uspostavljanju komunikacije između različitih društvenih skupina. Cilj projekta je pridonijeti stvaranju društvene klime u kojoj će svijest o tuđem iskustvu rata potaknuti suosjećanje i solidarnost prema svim žrtvama.

_______________

Za područje Dubrovnika snimljeno je oko 30 intervjua sa svjedocima. Među njima su bili branitelji, civili, djeca, osobe različitih nacionalnih pripadnosti, različitih zanimanja, itd. Ono što ih sve povezuje jest to da su preživjeli rat u Dubrovniku te da su bili voljni podijeliti svoja sjećanja o tom vremenu s Documentinim istraživačkim timom.

Libertas TV u svojem programu nastavlja s prikazivanjem snimljenih intervjua iz zbirke osobnih sjećanja Documente – Centra za suočavanje s prošlošću. Nakon jučerašnjeg prikazivanja intervjua s Nojkom Marinovićem, pratite njihovu stranicu za više informacija: https://libertas.tv/

Sve snimljene intervjue možete pogledati na platformi ”Osobna sjećanja”: https://www.osobnasjecanja.hr/

_______________

Pozivamo vas da podržite kampanju “Pamtimo sve žrtve” te doprinesete dokumentiranju sudbine ubijenih i nestalih u ratu u Hrvatskoj.

I ovom prilikom pozivamo članove obitelji, prijatelje i sve one koji su poznavali žrtve ili znaju nešto o njihovom stradanju, da nam se jave, kako bismo sastavili što cjelovitiji i vjerodostojniji popis žrtava.

Više informacija o kampanji nalazi se na platformi GoGetFunding putem koje možete uplatiti svoju donaciju: https://gogetfunding.com/pamtimo-sve-zrtve/

________________

Crowdfunding kampanja ‘’Pamtimo sve žrtve’’ provodi se u sklopu projekta ”Javni dijalog o sudbini ubijenih i nestalih: mi pamtimo – a vi?” podržanog kroz Fond za aktivno građanstvo.

#PamtimoSveŽrtve #acfcroatia