hr

Jučer je u Glini u sklopu događanja Zajedno za obnovu i izgradnju povjerenja pred Banijskom kućom otvorena izložba „STOJANOVE NOVE ČIZME“ Glinsko područje poslije potresa,  na fotografijama Dajane Žarković. Na otvaranju izložbe govorile su Dajana Žarković, Aneta Vladimirov, Vesna Teršelič i Milena Žarković.

Jutros, 28. srpnja, održana je biciklijada od Gline do Majskih Poljana nakon koje je uslijedila radionica „Protresimo potres zajedno“ u tijeku koje su mladi Glinjani i Glinjanke, uz podršku Ljerke Iharoš i Jovane Matijević, predstavili svoje viđenje škole nakon potresa, želeći pobijediti strah sinergijom znanosti i umjetnosti.

Organizatori događanja Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, Srpsko narodno vijeće, Suncokret Gvozd uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj, najavljuju da izložbu možete pogledati sutra i prekosutra, u Glini 29.7.2021. u dvorištu Letića kuće, nakon završetka komemoracije, te u Malom Gradcu 30.7.2021. u izložbenom paviljonu.

Kako bi ponovo ukazali na potrebu kvalitetne obnove koja treba biti temelj budućeg razvoja Gline i drugih mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji, planira se i postavljanje izložbe u Zagrebu u tijeku jeseni, u terminu koji ćemo objaviti kasnije.