hr

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma i obilježavanja 83. obljetnice Kristalne noći u utorak 9. studenoga 2021. od 11:00 – 13:00 održana je rasprava pod naslovom „Obrazovanje o holokaustu: primjeri dobre prakse“ u organizaciji Documente, JUSP Jasenovac i Centra za primenjenu istoriju uz podršku programa Europsko sjećanje.

Primjere dobre prakse predstavili su Martina Barešić iz JUSP Jasenovac, Marijana Stojčić iz Centra za primenjenu istoriju, Mario Kozina iz Kina Kinoteka te Alice  Straniero i Tena Banjeglav iz Documente. Raspravu je moderirala Vesna Teršelič. U prilogu se nalazi program rasprave, a snimka je dostupna za download na linku: https://we.tl/t-AlP1wnAw6Q
Nakon isteka linka, snimka će biti dostupna na web stranici Documente.

Uskoro ćemo objaviti i digitalnu publikaciju s predstavljenim primjerima dobre prakse. Pozivamo nastavnice i nastavnike te osobe koje rade s mladima na suradnju u provedbi i poboljšanju prezentiranih metoda i materijala tijekom školskih godina 2021./22. te 2022./23. kako bi zajedno evaluirali i unaprijedili ponuđene sadržaje.

Radujemo se sudjelovanju na razvoju didaktičkih materijala.

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću