hr | en

Bilten “Glas Inicijative za REKOM” donosi informacije o najnovijim zbivanjima i događajima u vezi s Inicijativom. Prenosi novosti o procesu javnog zagovaranja REKOM-a, o izraženoj političkoj podršci, susretima s političarima u regiji, mišljenju uglednih javnih ličnosti o Inicijativi za REKOM, stavovima medija i javnosti, te aktivnostima koje poduzima Koalicija za REKOM.

U prilogu je novo izdanje u kojem se nalazi autorski tekst Biljane Vankovske iz Skopja o aktualnoj političkoj situaciji u Makedoniji, razgovor novinarke H-altera, Tamare Opačić sa glumicom i aktivistkinjom Uršom Raukar kao i tekst Edine Đurković iz Sarajeva o tome koliko se u regiji na različitim razinama odgovornosti percipira glas obitelji žrtava ratnih zločina.

Uvodnik podgoričkog novinara Duška Vukovića o značaju koje suočavanje s prošlošću odgovornih u institucijama ima za građane i građanke, vijesti iz regije i drugih europskih zemalja u vezi pomirenja i sređivanja odnosa među državama i narodima, još su neke od tema koje vas očekuju u najnovijem broju Glasa Inicijative za REKOM.