hr | en

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, Građanski odbor za ljudska prava i Centar za mir nenasilje i ljudska prava Osijek organiziraju Okrugli stol pod nazivom „Osiguranje prava na djelotvoran pravni lijek žrtvama ratnih zločina“ koji će se održati 28. ožujka 2013. godine u Novinarskom domu, Zagreb, Perkovčeva 2 s početkom u 10:00 sati.

Uz predstavljanje ključnih preporuka iz Godišnjeg izvještaja o suđenjima za ratne zločine u 2012.g., želja nam je da tijekom Okruglog stola javno istaknemo značaj procesuiranja ratnih zločina, kao i važnost daljnjeg istraživanja i procesuiranja do sada velikog broja neprocesuiranih ratnih zločina kao i da ukažemo na položaj civilnih žrtava u društvu, osobito žrtava silovanja i seksualnog zlostavljanja.

Na okruglom stolu će između ostalih govoriti Branko Hrvatin, Predsjednik Vrhovnog suda RH-a, Gordan Markotić, pomoćnik ministra pravosuđa u Vladi RH-a, Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj i Vesna Teršelič, voditeljica Documente.