hr | en

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma i obilježavanja 82. obljetnice Kristalne noći, u ponedjeljak, 9. studenog 2020., s početkom u 10 sati u Novinarskom domu u Zagrebu, održat će se međunarodna konferencija pod naslovom „Novi pristupi nasljeđu holokausta i obrazovanju o holokaustu”.

Konferenciju organizira Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću uz potporu Veleposlanstva SAD-a i programa Europa za građane te Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu. Glavni fokus konferencije usmjeren je na izazove u obrazovanju o holokaustu, uslijed višegodišnje relativizacije i negiranja zločina nacista, fašista i njihovih suradnika u Hrvatskoj i drugim zemljama te na predstavljanju dobrih praksi i strategija poučavanja. Tijekom konferencije bit će predstavljeni primjeri dobre prakse iz Hrvatske, Njemačke, Italije i Srbije.

Zbog situacije vezane uz pandemiju, konferencija će se održati kao hibridni događaj, kombinirajući prezentacije u dvorani s on-line doprinosima.
Konferenciju je moguće pratiti putem zoom platforme.

https://us02web.zoom.us/j/84696862105?pwd=SGpaMlY1RnlURDNrYmRvbVFBd0ZNdz09

Program konferencije nalazi se u nastavku.