hr | en

U Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, 20.02.2014. predstavljena je publikacija Moj zavičaj kroz vrijeme.

Ova publikacija je završni proizvod istoimenog projekta kojeg je Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću provodila kroz 2013. i 2014. godinu u partnerstvu sa 3 gimnazije iz Zagreba, Opatije i Osijeka (Gimnazija Lucijana Vranjanina- Zagreb, Gimnazija Eugena Kumičića- Opatija i III. Gimnazija Osijek).

Publikacija predstavlja rezultate projekta usmjerenog prema podržavanju inovativnih procesa u izvođenju nastave povijesti. Unutar tri lokalne zajednice, u Osijeku, Zagrebu i Opatiji, učenici su pod mentorstvom nastavnika i uz podršku aktivista lokalnih organizacija, provodili istraživanja o Drugom svjetskom ratu, poraću i naslijeđu antifašizma u njihovim zajednicama.

Publikacija donosi pregled projektnih aktivnosti, sadrži sva učenička istraživanja i refleksije suradnika o samom projektu.

Na predstavljanju su govorili Dea Marić, koordinatorica Documentina projekta i Oleg Mandić, Udruga antifašističkih boraca i antifašista Opatije i Liburnije te učenici Gimnazije Eugen Kumičić iz Opatije koji su sudjelovali na projektu.

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću