hr

12. – 14. svibnja 2023.
Regensburg, Njemačka (i online)

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, Sveučilište u Regensburgu (Njemačka) i Topografia per la storia (Italija) predstavljaju međunarodnu konferenciju „Transnacionalna povijest i sjećanje na zločine iz Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i na sjevernom Jadranu”, koja će se održati na Sveučilištu u Regensburgu, od 12. do 14. svibnja 2023. godine.

Tijekom konferencije panelisti će se baviti transnacionalnom poviješću i sjećanjem na marginalizirana i zaboravljena mjesta jugoistočne Europe na kojima su se tijekom Drugog svjetskog rata događali sustavni zločini i genocid.

Sa zadovoljstvom vas pozivamo da se pridružite konferenciji uživo u Regensburgu ili da pratite online panele „Zaboravljena mjesta Drugog svjetskog rata”, u subotu 13. svibnja od 09:00 do 11:00; i „Memorijalizacija holokausta i genocida nakon rata i danas”, u nedjelju 14. svibnja od 9:30 do 11:30, prijavom na poveznici: Transnacionalna povijest i sjećanje na Drugi svjetski rat | Südosteuropa-Gesellschaft e.V. (sogde.org).

Kako biste vidjeli cijeli program konferencije, preuzmite dokument u privitku.

Konferenciju financira Südosteuropa-Gesellschaft e.V. te Europska unija kroz program CERV, u sklopu projekta „Između sjećanja i zaborava: mjesta sjećanja iz Drugog svjetskog rata (BMO)”.