hr

Poziv za sudionike (05.-16. rujan 2021., Zagreb, Hrvatska)

Biste li željeli znati više o osobnim pričama boraca za ljudska prava, hrabrim feministicama i feministima i odvažnim aktivistima i aktivisticama?

Jeste li zainteresirani za suvremenu povijest i kulturu sjećanja i željeli biste raspravljati o tim temama s međunarodnom grupom mladih?

Jeste li kreativna osoba, zainteresirana za umjetnost, ilustracije i vizuale?

Ako ste odgovorili s da, vi ste idealna osoba za našu ljetnu školu!

O čemu se radi u projektu: Cilj projekta „Biografije otpora“ je pokrenuti raspravu o podzastupljenosti marginaliziranih grupa (žene, vjerske i nacionalne manjine, LGBTQ+, izbjeglice, migranti) u formalnom obrazovanju, povijesnim narativima i javnom prostoru. Marginaliziranost tih grupa u europskom sjećanju sugerira da one nisu relevantne te da ne zaslužuju biti dio narativa o našoj zajedničkoj prošlosti. Tijekom ljetne škole, želimo stvoriti drugačije interpretacije i pokazati važne uloge koje su pripadnici tih grupa imali u povijesti 20. stoljeća. Sve do današnjih dana, povijest su pisale uglavnom privilegirane klase koje su ignorirale marginalizirane grupe, čineći ih nevidljivima. U našim suvremenim društvima, koja postaju sve više multikulturalna i puna različitosti, vjerujemo da je potrebno ponuditi drugačije interpretacije suvremene povijesti, koje će uključivati i grupe koje su uglavnom ignorirane u historiografiji i formalnom obrazovanju.

Zajedno s mladima iz Češke, Italije, Grčke, Srbije i Španjolske, imat ćete priliku diskutirati o navedenim temama i provesti zajedničko vrijeme u Zagrebu. Također, moći ćete izraziti svoju kreativnost i maštovitost tijekom kreativnih radionica i pripremiti materijale za izložbu koju ćemo zajedno organizirati i otvoriti.

Više informacija možete pronaći u info-packu koji je priložen na dnu.

Tko se može prijaviti: hrvatski državljani ili rezidenti u Hrvatskoj, od 18 do 25 godina starosti

Kada i gdje se održava: od 05. do 16. rujna 2021. u Zagrebu

Koliko košta: Put do Zagreba i nazad, smještaj, 3 obroka u danu i sve aktivnosti iz programa potpuno su pokrivene od strane organizatora

Kako se prijaviti: Ako želite sudjelovati u ljetnoj školi, ispunite prijavni obrazac koji se nalazi na sljedećem linku https://forms.gle/QgPt7h3auWDVJGMP6 do 05. kolovoza 2021.

Ako imate pitanja o projektu općenito, ljetnoj školi ili o postupku prijave, možete ga postaviti slanjem maila na adresu: alice.straniero@documenta.hr

Projekt je financiran iz Erasmus+ programa Europske Unije