hr | en

Pozivamo Vas da nam se pridružite na otvorenju ovogodišnje privremene memorijalne intervencije Virtualnog muzeja Dotrščina u spomen-parku Dotrščina u Zagrebu,  u ponedjeljak, 22. rujna 2014. s početkom u 12 sati na glavnom ulazu u spomen-park.

Na javnom natječaju Virtualnog muzeja Dotrščina za privremenu memorijalnu umjetničku intervenciju na prostoru spomen-parka stručni žiri u sastavu Nataša Bodrožić, Silva Kalčić i Davor Sanvincenti odabrao je rad “Ledena kiša” autora Slavena Tolja.

Slaven Tolj intervencijom spaja dva lokaliteta i dva narativa; pričajući o jednom događaju, elementarnoj nepogodi u Gorskom kotaru prošle zime (početkom veljače 2014.), suptilno aludira na drugi, u drugom povijesnom vremenu – stradanje ljudi na masovnom stratištu, na tadašnjem rubu Zagreba. Rad se sastoji od stabala oštećenih prilikom olujne ledene kiše, dopremljenih iz Gorskog kotara, čime je autor instalirao „mrtvu šumu“ u zagrebačkom spomen-parku.

Na otvorenju memorijalne intervencije govorit će:
Slaven Tolj, autor intervencije, Vesna Teršelič, voditeljica Documente, i Saša Šimpraga, autor i voditelj projekta Virtualni muzej Dotrščina.

Nakon otvorenja osigurano je besplatno stručno vodstvo u spomen-parku za sve zainteresirane u trajanju od 45 minuta.