hr | en

Od 5 do 9. studenoga u Guernici na sjevero-zapadu Španjolske održana je završna konferencija u sklopu projekta „Venues of victims//Venues of perpetrators. Mapping, decoding & processing the role of historical-civic education in (European) youth work“.

Projekt su zajedno organizirali Europski centar za obrazovanje mladih iz Weimara i Documenta – centar za suočavanje s prošlošću, a u njega je bilo uključeno još 10 organizacija iz raznih europskih zemalja. Veliku pomoć u organizaciji konferencije u slavnom baskijskom gradiću pružio je i lokalni partner „Asociacion de investigacion por la paz Gernika Gogoratuz“.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici i suradnici partnerskih organizacija te mladi edukatori i sudionici ljetnog kampa održanog u drugoj polovici kolovoza u Hrvatskoj.

Cilj konferencije  bio je predstaviti sveukupni projekt, kao i događanja tijekom ljetnog kampa široj javnosti.

Jedan dan konferencije bio je posvećen i upoznavanju s gradom-domaćinom. Središnji događaj konferencije bila je javna prezentacija tijekom koje su sudionici kroz razne metode – izložbe, prezentacije, izvedbe, radionice – pokušali posjetiteljima predstaviti sadržaje I događanja s ljetnog kampa. Posljednjeg dan konferencije posvećen je evaluaciji projekta te razgovorima o budućoj suradnji.  

Fotografije: Aleksandra Polivanaya