hr

Pozivamo vas na konferenciju “Pravo na život u presudama Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda RH – Izvršenje presuda Europskog suda za ljudska prava“, koja će se održati u srijedu 16. studenog 2022. u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb od 10:00 do 13:00 sati.

Na konferenciji će govoriti Ksenija Turković, profesorica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Lovorka Kušan, sutkinja Ustavnog suda RH, Jasmina Dolmagić, zamjenica Glavnog državnog odvjetnika RH, Sanja Bezbradica Jelavić, odvjetnica te Antonia Pindulić, pravnica Centra za mirovne studije.

Konferenciju će moderirati Snježana Vasiljević, profesorica Pravnog fakulteta u Zagrebu.

U fokusu će biti nadzor i praćenje izvršenja presuda za ratne zločine, posebice grupe presuda Europskog suda za ljudska prava Skendžić i Krznarić (16212/08), te osvrt na postupovna prava žrtve i pravo na odštetu slijedom presude Madina Hussiny i drugi (15670/18, 43115/18).

Konferenciju organiziraju  Centar za kulturne djelatnosti, Norveški helsinški komitet, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, uz podršku Fonda za aktivno građanstvo.

Dodatne informacije dostupne su na poveznici: https://www.facebook.com/informiranostsprjecavakrsenjeljudskihprava/