hr | en

Platforma 112 i Građanski odbor za ljudska organizirali su u subotu, 11. studenoga 2013., u prostorijama Doma HDLU-a, Trg žrtava fašizma 16, konferenciju za novinare u povodu godišnjice Kristalnachta (09.11.1938.) / Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije.

Subotnjom konferencijom za novinare Platforma 112 započela je s aktivnostima kampanje protiv širenja mržnje i netolerancije a tijekom skupa javnosti je predstavljen Apel u ime razuma, za sve građane i građanke Republike Hrvatske.

Na konferenciji su govorili Boris Braun, dugogodišnji član Židovske općine Zagreb koji je preživio Holokaust, Sanja Tabaković, Židovska općina Zagreb, Mirjana Krizmanić, psihologinja, Renato Matić, sociolog i branitelj, Suzana Ritz, majka pokojnog Luke Ritza koji je postao simbol borbe protiv nasilja i netrpeljivosti u hrvatskom društvu, Drago Pilsel, novinar i Zoran Pusić, predsjednik Građanskog odbora za ljudska prava.

Tijek subotnje konferencije, u spomen i sjećanje na 09.11.1938., postavljen je u kontekst aktualnih događanja u Hrvatskoj, kada se još jednom dovode u pitanje najvitalniji interesi demokratskog društva, a to su slobode i sigurnost svih građana i građanki Republike Hrvatske.

Cjeloviti izvještaj sa skupa nalazi se u prilogu. Logo i poruke kampanje SVI MI – Za Hrvatsku svih nas nalaze se u nastavku.