hr | en

Kuća ljudskih prava Zagreb, u ponedjeljak, 08. travnja 2013.g. organizirala je javnu tribinu na kojoj je predstavljen Izvještaj o stanju ljudskih prava u Republici Hrvatskoj za 2012. godinu.

Izvještajem su se pregledno zabilježili događaji koji su značajno utjecali na živote građanki i građana Republike Hrvatske. Članice Kuće ljudskih prava prikazom konkretnih slučajeva kršenja ljudskih prava kojima su se bavile u 2012. godini žele ukazati na probleme sustava koji priječi kvalitetnu zaštitu žrtava i pravično sankcioniranje povreda ljudskih prava i diskriminacije.

Izvještaj Kuće ljudskih prava, koji je nastao u sklopu djelovanja Centra znanja za društveni razvoj u području promicanja i zaštite ljudskih prava, predstavili su Sanja Sarnavka, BaBe! / Kuća ljudskih prava, Ines Bojić, BaBe!,  Sandra Benčić, Centar za mirovne studije, Jelena Đokić Jović, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, Boris Knežević, Građanski odbor za ljudska prava, Željkica Šemper, Udruga za promicanje istih mogućnosti (UPIM) i Kristina Jandrić, Udruga za promicanje mentalnog zdravlja Svitanje.

U prilogu se nalazi elektronska verzija Izvještaj kao i link na tekst s H altera, autorice Tamare Opačić, s reakcijama aktivista i aktivistkinja na neke od dijelova spomenutog Izvještaja,