hr | en

Forum 2020, neformalna platforma organizacija civilnog društva Hrvatske okupljene oko hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije čija je članica i Documenta,  je poslao pismo Tajništvu Vijeća Europske unije i Europskom gospodarskom i socijalnom odboru, a vezano uz nedostatak demokratske procedure prilikom odabira članova Europskog gospodarskog i socijalnog odbora iz Republike Hrvatske iz redova civilnog društva.

Smatramo kako bi, obzirom na činjenicu da je civilnom drušvu onemogućeno da samo bira svoje predstavnike u Europskom gospodarskom i socijalnom odboru, proces izbora trebao biti poništen i ponovljen u skladu s demokratskim standardima Europske unije. Više informacija nalazi se u pismu u nastavku.

Dopis je u nastavku ove objave.


Ovaj materijal nastao je uz financijsku podršku Europske unije, u okviru projekta „Towards an open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021’’. Za sadržaj je isključivo odgovorna Platforma za međunarodnu građansku solidarnost hrvatske – CROSOL i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.