hr | en

Cjelovita kurikularna reforma je iskren i pošten pokušaj boljega. Pokušaj da Hrvatska zajednički radi na svojoj budućnosti za dobrobit svoje djece. Cjelovita kurikularna reforma je na jednom mjestu okupila stručnost, entuzijam i pozitivnu atmosferu čemu Hrvatska nije svjedočila posljednjih petnaest godina.

Učiteljice i učitelji su svoju stručnost, svoje iskustvo, znanja i vještine stavili na raspolaganje Hrvatskoj da se oblikuje hrvatska škola koja će odgovarati na zahtjeve budućnosti, koja će učenike pripremiti da aktivno pridnose dobrobiti Hrvatske i Europe. 

Cijeli proces bio je uključiv, transparentan, demokratski, temeljen na dijalogu i argumentaciji. „Stručnost iznad svega!“ osnovna je misao vodilja svih koji su sudjelovali i dali svoj doprinos.

Izravni i neskriveni politički utjecaj doveo je u pitanje provedbu Cjelovite kurikularne reforme. Pod „argumentom“ navodnog povećanja kvalitete i dijaloga u provedbu reforme najznačajnijeg sektora uključuju se ljudi prema političkoj liniji i političkim direktivama nasuprot 340 učiteljica i učitelja, stručnjakinja i stručnjaka koji su izabrani na temelju javnoga poziva.

Pozivamo stoga sve građanke i građane Hrvatske da u srijedu, 1. lipnja 2016. godine na prosvjedu u Zagrebu i diljem Hrvatske “Hrvatska može bolje – Podrška cjelovitoj kurikularnoj reformi” iskažu svoju podršku učiteljicama i učiteljima i Ekspertnoj radnoj skupini pod vodstvom dr. sc. Borisa Jokića, te Cjelovitoj kurikularnoj reformi.

Pitanje obrazovanja je pitanje budućnosti naše djece i naše domovine. Budućnost stavlja to pitanje pred nas. Ovo je ispit naše zrelosti i ispit naše odgovornosti prema našoj djeci, našim nećakinjama i nećacima, prema budućnosti. Dođite na prosvjed. Pozovite svoje ukućane, susjede, prijatelje, kolege s posla. Više informacija o prosvjedu nalazi se ovdje.

Hrvatska može bolje