hr | en

Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata i Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću organiziraju konferenciju za novinare na kojoj će se odaslati apel Vladi RH u vezi što hitnijeg donošenja zakona o civilnim žrtvama rata kojim bi se na sveobuhvatan način obeštetili civili koji su stradali tijekom rata, kao i članovi obitelji ubijenih ili nestalih civila.

Tijekom konferencije, koja će se održati u ponedjeljak, 08. lipnja 2015., Kuća ljudskih prava, Selska cesta 112 c, s početkom u 12.00 sati, bit će predstavljen TV spot, kao i medijska kampanja, ŽRTVE SU PREDUGO ČEKALE, autorskog dvojca; Andrej Korovljev, redatelj, Barbara Blasin, grafička dizajnerica.

Na konferenciji će govoriti Vesna Teršelič, voditeljica Documente – Centra za suočavanje s prošlošću, Julijana Rosandić, predsjednica Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata i Eugen Jakovčić, koordinator kampanje Žrtve su predugo čekale.

U TV spotu sudjeluju / Đorđe Gunjević, Pakrac, Marica Kadić, Petrinja, Daliborka Mikulić, Slavonski Brod, Krešimir Ivančić, Daruvar, Zemina Jaroš, Osijek, Robert Kajušić, Zagreb, Vjera Solar, Sisak. Spiker Vili Matula.

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću