hr | en

Dana 15. listopada 2018.  Županijski sud u Splitu proglasio je krivima prvo-optuženog Slobodana Rajčevića i drugo-optuženog Čedomira Borojevića za ratni zločin protiv civilnog stanovništva (čl. 120 st. 1. OKZRH) što su dana 17. i 18. rujna 1991., Slobodan Rajčević kao zapovjednik 20. Graničnog mornaričkog divizona zapovijedio drugo-okrivljenom Čedomiru Borojeviću da izvrši napad na grad Šibenik, bez izbora ciljeva, paljbom iz svih raspoloživih sredstava, koji je zapovijed prenio posadi partolnog čamca PČ 180 Cer, a prvo-okrivljeni osobno zapovijedio posadi patrolnog čamca PČ  Koprivnik, tako da je sa ovih patrolnih čamaca otvorena topnička vatra po Šibeniku, uslijed čega su nastupila velika materijalna oštećenja stambenih, gospodarskih i objekata sa statusom spomenika kulture.

Stoga je prvo-optuženi Slobodan Rajčević osuđen na kaznu zatvora od 8 godina, a drugo-optuženi Čedomir Borojević na 4 godine zatvora.

Suđenje je provedeno u odsutnosti prvo-optuženog, dok je drugo-optuženi Čedomir Borojević uhićen po tjeralici u ožujku 2017. na graničnom prijelazu Karasovići i od tada je u istražnom zatvoru. Priznao je krivnju te mu je kazna odmjerena ispod zakonskog minimuma od 5 godina zatvora.