hr | en

Platforma 112 i Antifašistička liga u suradnji s TRIS portalom – Šibenik organiziraju javnu tribinu GRAĐANSKI SAT U OBRANU DEMOKRACIJE!

Tribina će se održati u ponedjeljak 27. lipnja 2016., u 19 h, u prostorijama Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić”, Poljana 6, Šibenik.

Na tribini će govoriti Davorka Blažević, novinarka, Emir Imamović Pirke, novinar i književnik, Vesna Teršelič, voditeljica Documente – Centra za suočavanje s prošlošću i Zoran Pusić, predsjdnik Antifašističke lige RH.

Tribina će biti prilika za otvoreni razgovor o aktualnoj krizi demokracije u Hrvatskoj i Europi te konkretnim građanskim akcijama za obranu ustavnih vrijednosti mirotvorstva, socijalne pravde, pluralizma, poštivanja ljudskih prava i sloboda te ukupne vladavine prava.

Tribine organiziramo širom Hrvatske, kao jedan od prvih koraka u okupljanja svih zabrinutih građana raznolikih svjetonazora i stilova života koje povezuje poštovanje za ustavne vrednote i spremnost na otpor negativnom političkom i civilizacijskom pravcu u kojem je zemlja krenula.

Tribinu će moderirati Eugen Jakovčić, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću.

Platforma 112

Antifašistička liga RH