hr | en

Documenta-Centar za suočavanje s prošlošću u četvrtak 11. travnja 2013.g. organizira u Vukovaru  raspravu na temu Ratovi u bivšoj Jugoslaviji kroz prizmu umjetnosti: U kojoj mjeri film, kazalište i vizualna umjetnost mogu biti pokretači procesa suočavanja s prošlošću ?, hotel Lav, u vremenu od 17.30 do 19.00 h.

Spomenuta rasprava se  organiziramo u sklopu vukovarskog FORUMA KULTURE SJEĆANJA, koji će se kroz debate i posjete vukovarskim mjestima sjećanja i stradanja održati pod naslovom “Sjećanje na ratove ili ratovanja sjećanjima” uz učešće sudionika/ca iz Hrvatske i zemalja regije.

U prilogu ove najave možete potražiti program spomenute rasprave kao i cijeloviti pregled svih ostalih aktivnosti tijekom trajanja trodnevnog vukovarskog Foruma kulture sjećanja.

Pozdravne riječi na skupu od 11. travnja 2013.g. će uputiti vukovarka Ljiljana Gehrecke, Europski dom Vukovar i Vesna Teršelič, voditeljica Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću.

Spomenutu raspravu će svojim uvodnim izlaganjima potaknuti Dino Mustafić, Teatarski festival MESS, Sarajevo, Nihad Kreševljaković, Sarajevski ratni teatar, Borka Pavićević, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Beograd, Stevan Bodroža, kazališni redatelj, Beograd, Slaven Tolj, Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i Barbara Blasin, vizualna umjetnica, Zagreb.

Raspravu će moderirati stručnjakinja za tranzicijsku pravdu Marijana Toma, Fond za humanitarno pravo Beograd.