hr | en

Od četvrtka, 21. srpnja 2016. u Zagrebu i Vukovaru počinje Forum civilnog društva EU – RUSIJA, koji će okupiti 80 sudionika/ca iz zemalja članica EU-a, Ruske federacije i drugih europskih država.

Mladi intelektualci iz različitih sektora će u četiri panela (RATOVI POSLIJE 1989.- PROCESI POMIRENJA; IZBJEGLIČKA KRIZA; DANAŠNJA POZICIJA MEDIJA; DRUŠTVENO PODUZETNIŠTVO) raspravljati o temama važnim za društveni razvoj i suočavaje s prošlošću.

Forum se otvara u četvrtak, 21. srpnja 2016. u 10.00 h, u Tehničkom muzeju NIKOLA TESLA, Savska cesta 18. Otvoriti će ga predstavnik EU RUSSIA CIVIL SOCIETY FORUM-a i Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske. Govorit će  HRVOJE KREŠIĆ, novinar RTL-a,  SERGEY TERESHENKOV,  novinar iz Rusije i VESNA TERŠELIČ iz Documente.

Cijeli program možeTE pogledati na linku: http://eu-russia-csf.org/projects/europe-lab/programme/

Sudionici Forum-a će u četvrtak navečer u organizaciji Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar i Documente – Centra za suočavanje s prošlošću obići mjesta stradanja tijekom Domovinskog rata u Vukovaru. Program vukovarskog dijela programa potražite u prilogu.

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću