hr | en

Postupak protiv Ivice Pintarića, za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 120. st. 1. OKZ RH.

OPTUŽNICA (SAŽETAK)

Optužnicom Županijskog državnog odvjetništva u zagrebu br. K-DO-312/10 od 3. veljače 2012. godine optuženom Ivici Pintariću se stavlja na teret da je kao pripadnik Samostalne satnije taktičkih snajpera Hrvatske vojske, točno neutvrđenog dana tijekom mjeseca rujna i listopada 1995. u selu u okolici Mrkonjić Grada, Republika Bosna i Hercegovina, ušao u kuću u kojoj se nalazila jedna nepoznata muška i jedna nepoznata ženska osoba, te da je u iste iz automatske puške “Kalašnjikov” ispalio više metaka i na taj način ih usmrtio pa da je na taj način počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 120. OKZ RH.

OPĆI PODACI

Županijski sud u Zagrebu

Broj predmeta: K-rz-10/2012

Vijeće: sudac Zdravko Majerović, predsjednik Vijeća, sutkinja Erna Dražanić, članica Vijeća, sudac Mirko Klinžić, član Vijeća

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, poslovni broj K-DO-312/10 od 3. veljače 2012. godine

Zastupnik optužbe: Jurica Ilić, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu

Kazneno djelo: ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz čl. 120 st. 1. OKZRH

Optuženik: Ivica Pintarić, na odsluženju kazne zatvora u Lepoglavi zbog počinjenja drugog kaznenog djela

Branitelj optuženika: Juro Martinović, odvjetnik iz Zagreba

Žrtve – ubijeni: jedan nepoznati muškarac i jedna nepoznata žena

PRESUDA

Dana 9. svibnja 2012. godine objavljena je presuda Vijeća za ratne zločine Županijskog suda u Zagrebu kojom je opt. Pintarić, temeljem čl. 354. t. 3 (nije dokazano da je počinio kazneno djelo za koje ga se optužuje), oslobođen optužbe.