hr | en

TV spot inicijative Svi mi za Hrvatsku svih nas dio je Glavnog programa ovogodišnjih Dana hrvatskog filma. Spot će u okviru Dana biti prikazan u petak, 24. travnja 2015., u 20.00 h, kino Europa.

TV spota unutar kojeg međunacionalnu (ne)toleranciju redatelj Andrej Korovljev, grafički dizajn Barbara Blasin, prikazuje kroz igru djece različitih nacionalnosti tijekom jedne nogometne utakmice na školskom igralištu, imao je za cilj prije svega upozoriti javnost na neprihvatljive pojave mržnje i netrpeljivosti spram pripadnika etničkih, vjerskih i jezičnih manjina.

Ksenofobni stavovi prema Srbima i Romima dio su naše svakodnevnice. TV spot je realiziran u suradnji s polaznicima dječjeg dramskog studija Zagrebačkog kazališta mladih i njihovom Voditeljicom Grozdanom Lajić Horvat.

Pablo Biluš, Matija Tin Klarin, Roko Marinković, Grgur Knežević, Jan Rešetnik, David Milanović, Antun Antolović, David Ćuk Kralj, Roko Pejovski, Matko Jakovljević, Filip Sebastian Nikolić i Erduan Huseini, djeca glumci, sudionici TV spota kao i njihovi roditelji bili su neizostavni dio projekta.

TV spot Svi mi za Hrvatsku svih nas, javnosti je predstavljen u srpnju 2014.

TV spot verzija A

TV spot verzija B

Inicijativa Svi mi za Hrvatsku svih nas okuplja veliki broj građanskih inicijativa i organizacije iz svih dijelova Hrvatske koje se ustrajno zalažu za poštivanje prava svakog čovjeka i svake društvene skupine s naglaskom na promociju prava nacionalnih manjina u RH-a.

U studenome 2013. veliki broj organizacija okupljenih oko Platforme 112 pokrenuo je inicijativu i kampanju Svi mi za Hrvatsku svih nas. Povod inicijativi su bila tada recentna događanja vezana uz nasilno razbijanje dvopismenih ploča u Vukovaru i s tim povezano dramatično zaustavljanje procesa pomirenja u Hrvatskoj. Tada je javnosti odaslan i Apel u ime razuma za, za Hrvatsku svih nas

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću