hr | en

Kako stoji u priopćenju Ureda predsjednika RH od 08. svibnja 2012. “Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, primio je izaslanstvo Koalicije za REKOM (Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava, počinjenim na području nekadašnje SFRJ u razdoblju od 1991. do 2001. godine), koju je predvodila  direktorica Fonda za humanitarno pravo iz Beograda Nataša Kandić.

U izaslanstvu su bili i  Zdravko Grebo Dino Mustafić iz Sarajeva, te Žarko Puhovski i Mario Mažić iz Zagreba. Razgovaralo se o potrebi da države u regiji učine sve što je moguće da se ustanovi sudbina nestalih osoba, te otkriju i kazne počinitelji ratnih zločina. U odnosu na inicijativu REKOM, Predsjednik Republike će se založiti kod ostalih predsjednika zemalja iz regije da pravni eksperti ispitaju ustavno-pravne mogućnost realizacije te inicijative u svakoj pojedinoj zemlji regije.”

U nastavku vas informiramo o novom broju !Glasa Incijative za REKOM, u kojem možete pročitati priloge Žarka Puhovskog, Nataše Kandić, Biljane Vankovske i drugih, kao i intervju s Nadeždom Čačinović, predsjednicom Hrvatskog PEN centra. O svemu više u privitku ove informacije.

Glas Inicijative za REKOM 6