hr | en

Documenta provodi projekt „Zaboravljena povijest Zagreba – mjesta sjećanja, mjesta zaborava“ uz potporu programa Europa za građane Europske unije.

U okviru projekta postavit će se privremena izložba koja će prikazivati povijest masovnih egzekucija, većinom Srba, Židova i drugih pripadnika i pripadnica narodnooslobodilačkog pokreta počinjenih za vrijeme ustaškog režima i Nezavisne Države Hrvatske u Zagrebu općenito, a posebno u parku Dotršćina. Izabrana izložba će se realizirati tijekom rujna 2012.

Ovim putem pozivamo umjetnike/ce na podnošenje prijedloga za jednu (1) izložbu koja će biti izabrana za postav na otvorenom prostoru na trgu Žrtava fašizma i u parku Dotršćina u Zagrebu. S obzirom da će izložba biti na otvorenom, predlažemo korištenje materijala otpornih na nepovoljne vremenske prilike. Svi zainteresirani kandidati/kinje trebaju biti upoznati s temom te sami potražiti dodatne informacije koje su potrebne za pripremu koncepta prijedloga. Prijedlozi se mogu predati samostalno ili u grupi umjetnika/ca.

Rok za podnošenje prijedloga je 15. lipnja 2012., a sve dodatne informacije i propozicije natječaja potražite u prilogu.