hr | en

Godišnjim programom rada Agencije za elektroničke medije za 2015. godinu planirana je provedba aktivnosti medijske pismenosti i to kao edukacija nakladnika o temama koje se mogu prijaviti na natječaje Fonda za pluralizam i raznovrsnost elektroničkih medija sukladno članku 64. Zakona o elektroničkim medijima.

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću je bila najbolji ponuditelj na natječaju Agencije za elektroničke medije za Pružanje tehničke usluge edukacije nakladnika na temu nacionalnih manjina u RH-a. 

Nakladnike  televizije i radija na lokalnoj i regionalnoj razini, čija sjedišta su najbliža Splitu (područje Dalmacije – od Zadra do Dubrovnika) pozivamo da se prijave za sudjelovanje na radionici koja će se održati 10. i 11. travnja 2015. godine u Splitu, hotel Marul, Ćiril-Metodova 7 (http://www.hotelmarul.hr/hr/).

Edukacija u Splitu prva je od pet dvodnevnih radionica koje će se pod vodstvom renomiranih stručnjaka i iskusnih medijskih praktičara održati još u Rijeci (15.-16. svibnja), Osijeku (29.-30. svibnja) i Zagrebu, gdje će se organizirati dvije radionice (22.-23. svibnja i 05.- 06. lipnja 2015). Radionice su primarno namijenjene novinarima i urednicima koji će na edukaciji steći dodatna znanja  o  oblikovanju medijskog sadržaja na temu nacionalnih manjina u RH-a s ciljem kvalitetnijih budućih prijava i realizacije emisija sufinanciranih sredstvima Fonda za pluralizam i raznovrsnost elektroničkih medija.

Molimo sve zainteresirane nakladnike za sudjelovanje na radionici u Splitu da potvrde dolazak do dvije osobe iz medija – najkasnije do 3. travnja 2015. na mail: eugen.jakovcic@documenta.hr / Mob: 0914572399

U nastavku se nalazi Agenda prve radionice, koja će se održati u Splitu, 10. – 11. travnja 2015. O svim najavljenim radionicama bit ćete informirani na vrijeme, s točnim mjestom održavanja i dnevnim redom.

Agencija za elektroničke medije (AEM)

O natječaju /

U studenome 2014. godine Agencija za elektroničke medije (AEM) započela je postupak javne nabave bagatelne vrijednosti u vezi pružanja tehničke usluge  poticanja medijske pismenosti na temu “nacionalne manjina u RH”, propisanu Zakonom o elektroničkim medijima za “Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija”.

Od ponuditelja se tražila osmišljavanje i operativna izvedba po jedne dvodnevne radionicu, u Splitu, Osijeku i Rijeci te u Zagrebu dva ciklusa dvodnevnih radionica na temu nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj.

Sukladno članku 11. Pravilnika o provedbi postupaka javne nabave bagatelne vrijednosti Agencija za elektroničke medije 22. prosinca 2014. izvršila je javno otvaranje ponuda.

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću je od strane spomenute Agencije informirana u službenom dopisu od 23. siječnja 2015., kako smo, od dva prijavljena, bili najbolji ponuditelj na natječaju Agencije za elektroničke medije za Pružanje tehničke usluge edukacije nakladnika na temu nacionalnih manjina u RH-a.

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću